Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de la Ruxy si a iesit o prajitura delicioasa, umeda, dulce acrisoara, sa tot mananci! Multumesc Ruxy pentru reteta! :X >:D<
"Picnicul bucatarasilor"
Se curata visinele de samburi si se pun la scurs. Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pentru cateva minute pana se obtine o compozitie mai deschisa la culoare. Se toarna uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga coaja de lamaie apoi iaurtul. Se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt. Se toarna peste compozitie si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se toarna in tava, iar deasupra se asaza visinele cat mai des.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se serveste cu mare pofta.
Pofta buna!
1
Nu am incercat dar cu siguranta se pot folosi orice fel de fructe!
2
Dimensiunea tavii este de 22 x 33cm.