Una din cele mai grozave si delicioase prajituri cu lamaie, cu siguranta a fost aceasta! Nu am copt nici un blat, pentru ca pe caldurile astea mai fug si eu de cuptor, ci am folosit piscoturi cu cacao. Crema de lamaie este atat de buna, ca iti vine sa o mananci cu lingura, iar zmeura si fisticul maruntit a facut ca totul sa iese perfect. Nu ma credeti? Pai ce ar fi sa incercati si voi reteta ca sa va convingeti? Simt eu ca o sa va placa mult aceasta prajitura!
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale. Adaugati zaharul si le mixati bine. Spalati lamaile, dati coaja pe razatoarea mica, apoi le stoarceti zeama. Peste oua puneti zeama de lamaie, coaja rasa, amidonul si amestecati bine. Transferati bolul pe baie de aburi. Amestecati continuu in crema, pana se dizolva zaharul, iar crema se ingroasa. Luati bolul de pe baia de aburi cand este gata crema, puneti untul taiat cuburi. Amestecati pana ce, acesta din urma, este complet incorporat si topit. Acoperiti cu folie, dati crema la rece. Cand s-a racit bine, o scoateti din frigider, o mixati cateva secunde, apoi adaugati mascarponele. Mixati pana cand cele doua creme sunt bine incorporate.
Siropul: Spalati lamaia, iar cu un cutit micut sau cu un instrument de curatat legumele, decojiti usor coaja, fara sa luati si partea alba. Intr-un vas puneti apa, zaharul pudra si coaja de lamaie. Transferati pe foc, lasati sa fiarba 3-4 minute. Dati siropul deoparte, il lasati sa se raceasca, apoi adaugati limoncello. Luati o tava de chec potrivita, o tapetati cu folie alimentara. Treceti piscoturi prin siropul de lamaie, le asezati pe fundul tavii. Puneti un strat generos de crema, cam jumatate, o nivelati, apoi iar piscoturi insiropate. Acum puneti iar crema, o nivelati si ultimul strat de piscoturi insiropate. Inveliti prajitura in folie, o dati la frigider cam 4 ore sau peste noapte.
Dupa ce a stat prajitura la rece, o rasturnati usor pe un platou si indepartati folia. Tocati fisticul grosier. Puneti zmeura deasupra prajiturii (eu am folosit congelata), presarati fistic, apoi este gata de servit.
Sa aveti pofta!