Desert prajitura cu nuci pralinate

de Lavinia in Prajituri, 8 Oct 2013 | 148283 vizualizari

 

Chiar si cu raceala asta care nu imi da pace, tot nu puteam sta degeaba. Pentru crema si blat m-am inspirat de la Miha, a iesit o bunatate de prajitura!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 1/2 linguri jumate ulei
  • 3 1/2 linguri jumate apa
  • 90 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g nuci macinate
  • Crema de vanilie:
  • 7 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 180 g zahar pudra
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 3 linguri amidon
  • 100 ml frisca lichida
  • Nuci pralinate:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci pralinate:

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul pudra si mixeaza pana devine o bezea tare. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde.

Cerne faina amestecata cu praful de copt, apoi adaug-o lingura cu lingura peste albusuri, amestecand usor, cu miscari circulare pentru a nu elimina aerul din albusuri.

Adauga si nuca macinata si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Cat timp este blatul in cuptor prepara crema .

Crema: Pune laptele la fiert intr-o craticioara. Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si laptele fierbinte si pune amestecul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.

Ia de pe foc, adauga vanilia si lasa budinca la racit.

Mixeaza frisca bine apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca usor cu o spatula pana ce este bine incorporata.

Pune crema peste blatul racit, niveleaza bine si baga prajitura la frigider.

Pune 100 g de zahar intr-o craticioara la caramelizat, pana ajunge la culoarea chihilimbarului.

Adauga nuca intreaga, amesteca bine, apoi pune caramelul pe o tava/tocator tapetat cu hartie de copt.

Lasa nuca la racit pana se intareste bine caramelul apoi zdrobeste-o cu un sucitor.

Presara nuca peste prajitura si las-o la rece pentru minim 3-4 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci pralinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura EDITH