Desert prajitura cu mere si branza

de Lau in Prajituri, 24 Oct 2017 | 5357 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 180 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g unt
  • Umplutura de mere
  • 8 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • Crema de branza
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si branza:

Merele le spalam si dupa preferinta, putem sa le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le calim impreuna cu zaharul pana ce se evapora sucul.

La final, adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca bine.

Aluat-amestecam faina cu zaharul, praful de sare, adaugam untul topit si amestecam pana ce se omogenizeaza si rezulta o compozitie nisipoasa.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt. adaugam trei sferturi din compozitie si o tasam cu o lingura, adaugam merele calite.

Pentru umplutura de branza-mixam untul moale cu zaharul, esentele, adaugam ouale mixand bine dupa fiecare si la final, adaugam branza de vaci si amidonul.

Intindem umplutura peste mere si deasupra presaram aluatul ramas.

Dam tava la cuptorul incalzit, pentru cca. 45 minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone