Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca

de anuta in Dulciuri, 15 Mai 2019 | 1930 vizualizari

 

retete pentru mese in familie
Un desert delicios si sanatos!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta
  • o ceasca de ulei
  • crema:
  • 150 g mascarpone
  • 75 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • un plic de gelatina (10 g)
  • sirop concentrat de rodie
  • jeleul de tapioca rosu:
  • 5 linguri de perle de tapioca
  • 2 linguri de sirop concentrat de rodie
  • jeleul galben de tapioca:
  • 5 linguri de perle de tapioca
  • 2 linguri de dulceata de catina
  • decor:
  • 100 g de physalis
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca:

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se leaga, apoi se incorporeaza in albusurile tari, se omogenizeaza ,se adauga esenta si faina amestecata cu praful de copt.

Se tapeteaza o tava de dimensiuni normale cu hartie pentru copt si se toarna aluatul,presaram deasupra uniform peste el, fulgii de mei, se lasa 5 minute sa se inmoaie un pic fulgii apoi se da da la copt 25 de minute, la foc mediu, in cuptorul incins inainte. Scoatem din tava, indepartam hartia de copt, lasam sa se raceasca si taiem blatul in 2 jumatati,pe lungimea lui. Pregatim jeleul rosu.

Fierbem perlele de tapioca in apa clocotita, timp de 5 minute, se strecoara de apa bine apoi le turnam intr-un vas si le adaugam siropul de rodie. Acoperim vasul bine sa lasam sa se raceasca si sa absoarba cat mai mult sirop. Cand s-au racit, le scurgem si le lasam in strecuratoare cu sita fina, legandu-se intre ele si formand un jeleu tare. La fel pregatim si jeleul galben, numai ca in locul siropului concentrat de rodie, punem dulceata de catina, data la blender, facuta ca un serbet la consistenta.

Pregatim crema. Mixam frisca bine cu zaharul pudra, adaugam si mascarpone, gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se da crema in 2 parti. Asezam in tava o forma reglabila patrata in care fixam prima parte de blat, turnam peste el crema de mascarpone in care am mixat si siropul concentrat de rodie, rupem cu varful la o lingurita jeleu de rodie si il repartizam pe toata suprafata cremei, fixam al 2 lea blat deasupra, presand usor cu mana si peste el turman restul de crema si la fel bucati mici de jeleu de tapioca cu catina.

Dam prajitura o ora la frigidrer si o portionam in bucati mai mici, decorate cu fructe proaspete de physalis. Prajitura este dulce acrisoara, cu un aspect exotic si poate fi servita si la o masa festiva.

Sfat: pentru siropul de rodie facut in casa, se curata si se scot fructele de rodie(fara pielita alba), apoi se dau bine la blender si se strecoara printr-o sita foarte deasa. Sucul obtinut se fierbe cu cana de zahar (250 g) pana se leaga un pic. Dulceata de catina o preparam noi sau o comercializam gata preparata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinte cu branza dulce