Deliciu! M-am inspirat de aici - https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie-80517.html doar ca am lasat 8 galbenusuri la crema si am presarat nuca de cocos deasupra si nu ciocolata alba.
Ingrediente foi cu mac:
Ingrediente foaie alba:
Ingrediente crema:
Pregatim mai intai blaturile de mac: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam macul, faina toata odata si praful de copt si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi. Coacem fiecare foaie fix 10 minute, nu mai mult si o rasturnam pe o tava si desprindem imediat hartia de copt de pe fundul foii. Tava folosita a avut 20/30 de cm.
Pregatim apoi blatul alb: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam uleiul si apoi faina si praful de copt si incorporam usor cu o lingura de lemn. Coacem compozitia in aceeasi tava in care am copt foile cu mac.
In timpul cat coacem foile, pregatim si crema: mixam galbenusurile cu zaharul cateva minute. Adaugam praful de budinca si laptele in fir subtire si amestecam. Punem la foc mic si lasam pe foc pana cand se ingroasa suficient. Lasam crema sa se raceasca complet. Adaugam untul taiat cuburi si mixam bine. Impartim crema in 3 parti egale.
Asamblam prajitura: punem o foie de mac, crema, foaie alba, crema, foaie de mac si iarasi crema.
Presaram nuca de cocos si dam la rece 2-3 ore.
1
Cu cat sta mai mult la rece cu atat se taie mai bine.