Desert prajitura cu gutui

de anca_rm in Prajituri, 20 Oct 2017 | 4132 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa cu cacao si gutui. Un gust de toamna.
 
Ador mirosul gutuilor si culoarea lor galbena, si cum nu mai e atat de cald afara si chiar ne prinde bine sa pornim putin cuptorul si sa umplem casa de arome eu zic sa gatim. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2linguri apa
  • 5 lingui zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita cafea 3 in 1
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 300 gr gutui razuite
  • 2-3 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • samburi de nuca (aprox 70gr)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gutui:

Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome: scortisoara, anason, vanilie etc.

Lasam deoparte sa se raceasca.

 Intr-un bol spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul.

Adaugam apa, cafeaua 3 in 1 sau cafea solubila, cacao, bicarbonatul de sodiu, faina si praful de copt. Omogenizam foarte bine tot.

 Intr-o tava de 30 x 25 cm, tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia. Cu o lingura asezam gutuile si presaram deasupra samburi de nuca.

 

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)