O reteta autentica cipriota, o prajitura delicioasa pe care o voi reface cu siguranta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/prajitura-cu-gris-si-migdale-cipru.html
am utilizat ca masura un pahar de 150 ml
Sirop:
Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul.
Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate.
Amestecati bine.
Am adaugat un pic de lapte, caci compozitia mi se parea prea groasa.
Turnati intr-o tava unsa (20/30 cm).
Decorati cu migdale intregi.
Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30 de minute.
Intre timp, pregatiti siropul: fierbeti apa cu zaharul timp de 3 minute.
Scoateti prajitura, lasati sa se raceasca 5 minute si taiati-o in portii.
Turnati siropul uniform deasupra si lasati-o sa se raceasca complet.
Este delicioasa!
1
Daca vreti o prajitura mai mare, in reteta originala masura era o cana de 250 ml. Trebuiau 3 oua si pentru sirop trebuia o cana si jumatate de zahar si o cana si jumatate de apa - 45 minute la cuptor.