Desert prajitura cu crema fina de nuca

de trifadalia in Prajituri, 8 Ian 2020 | 1993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 1 ou
  • 150 gr de zahar
  • 50 gr de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere de albine
  • bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otet
  • sare un varf de lingura
  • faina cat cuprinde pt a se putea intinde 3 foi
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 cani de nuca macinata
  • 1/2 cana de lapte (adica 125 ml de lapte)
  • 250 gr de zahar
  • 250 gr de margarina
  • 1 esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema fina de nuca:

Se pun la foc pentru foi mierea de albine, zaharul, uleiul, laptele, sarea, oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul pana  se inchide la culoare. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga faina treptat pana se obtine un aluat bun de intins.

Din aceasta compozitie se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei.

Pentru crema: Se pune nuca si laptele la fiert impreuna cu  zaharul se fierb pana se ingroasa putin. Se lasa putin sa se raceasca dar nu de tot, deoarece pana inca este calda crema se adauga pe rand margarina taiata bucatele si se omogenizeaza taiata in crema. Se amesteca pana ce margarina se topeste. Se pune si esenta de rom, iar cu crema asa calduta se umple cele 3 foi rezultate.

Deasupra se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Pentru crema se poate freca untul cu 2 linguri de zahar pana devine o spuma apoi se adauga putin din crema racita si se amesteca, astfel iese o crema mai pufoasa.

2

Daca se amesteca untul in crema calda nu este asa de pufoasa dar gustul de nuca parca este mai intens , nu se simte asa tare gustul de margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema fina de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni