Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba

de katty in Prajituri, 18 Noi 2017 | 5338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 10 albusuri
    • 10 linguri zahar
    • 6 linguri nuca macinata
    • 2 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • 5 gr praf de copt
    crema 1:
    • 150 gr merisoare congelate
    • 100 ml apa
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingura amidon
    • 30 gr unt
    • 100 ml frisca lichida
    crema2:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 150 ml frisca lichida
    • ornamente pentru prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam la racit, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Pentru crema 1, punem merisoarele cu apa si zaharul intr-o craticioara si dam 2-3 clocote. Amestecam amidonul cu 2-3 linguri apa rece si il turnam peste merisoare. Amestecam cateva minute, pana crema se ingroasa. Dam jos si punem untul in crema firbinte. Omogenizam si lasam crema la racit. Batem frisca tare si o amestecam cu crema de merisoare racita.

Pentru crema 2, punem intr-un castron la bain marie frisca si ciocolata. Amestecam pana lichidul se infierbanta si ciocolata se topeste. Dam jos, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider pentru cateva ore. Scoatem castronul si mixam compozitia.

Pentru montarea prajiturii, punem crema de merisoare intre cele doua blaturi, iar pe cea de ciocolata deasupra. Presaram ornamente pentru prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]