Desert prajitura cu crema de branza

de katty in Prajituri, 11 Apr 2021 | 2541 vizualizari

 

O prajitura usoara si aromata cu blat cu faina de cocos si crema light de branza cu aroma de piersici si fructul pasiunii

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 85 gr zahar brun
    • un praf de sare
    • vanilie
    • 2 linguri ulei
    • 40 gr faina de cocos
    • 40 gr amidon
    • 5 gr praf de copt
    Crema:
    • 500 gr crema de branza cu piersici si fructul pasiunii
    • 200 gr frisca
    • 5 gr gelatina
    • 3 linguri zahar pudra
    Decor:
    • 30 gr ciocolata alba rasa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de branza:

Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Tapetam o forma de copt cu diametrul de 20 cu hartie de copt. Ungem peretii cu unt si turnam compozitia.

Punem forma la cuptor la 170 de grade C, pentru 20 de minute sau  pana se rumeneste usor. si se desprinde usor de pe margine. Scoatem forma si lasam blatul sa se raceasca

Pentru crema hidratam gelatina in 2 linguri apa rece si o incalzim la bain marie fara a fierbe. Batem frisca tare. Luam o lingura si o amestecam cu gelatina racorita, apoi turnam in toata frisca. Adaugam zaharul pudra. Adaugam si crema de branza si omogenizam usor cu o spatula.

Montam prajitura cu ajutorul unui inel de 22 cm/ Asezam blatul pe o farfurie si montam inelul in jurul blatului(in interiorul inelului punem hartie de copt). Turnam crema peste blat. Acoperim cu o folie alimentara si dam forma la frigider pentru cateva ore. Scoatem inelul cu hartia de copt. Presaram deasupra ciocolata alba rasa.

TIPS-URI

1

daca doriti o crema putin mai tare mariti cantitatea de gelatina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
desert rulou de biscuiti cu ciocolata, piure de castane si nuci