Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie

de oanapl in Prajituri, 21 Dec 2017 | 7847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 80 g amidon
  • 500 ml lapte
  • extract de vanilie
  • pentru crema de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie:

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compozitia intr-o dreptunghiulara (30x20 cm) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca. 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.
Pentru crema mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugi amidonul si omogenizezi. Torni apoi laptele caldut amestecand usor. Pui vasul pe foc mic si amesteci din cand in cand pana incepe sa se ingroasa compozitia (fara sa dea in clocot). Dai vasul deoparte il acoperi cu folie alimentara si lasi la racit.
Tai blatul in trei parti. Pui unul din blaturi in tava in care a fost copt, pe hartie de copt, torni jumatate din crema de vanilie, pui un blat, torni cealalta jumatate din crema de vanilie si asezi cel de-al treilea blat. 
Lasi prajitura in frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Pentru crema maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste prajitura. 

Lasi prajitura la rece pentru 3-4 ore si apoi o servesti.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas