Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 3 Iun 2018 | 5817 vizualizari

 

Daca iubiti ciocolata, branza si visinele, si mai ales aceasta combinatie nu ezitati sa o incercati.
Picnicul bucatarasilor.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • un varf lingurita praf de copt
Stratul de banza:
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 g zahar pudra
  • 4 oua
  • esenta vanilie
  • 2 linguri amidon
Jeleul de visine:
  • 500 g visine
  • 200 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine:

Pentru blat topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca putin. Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem la cuptor 5 minute, dupa care scoatem tava din cuptor si turnam peste blat compozitia de branza. Introducem din nou tava la cuptor pentru 45-50 de minute pana se incheaga compozitia de branza. Oprim focul si lasam tava in cuptor pentru inca 15 minute.

Pentru compozitia de branza am mixat ouale cu zaharul si un praf de sare, am adaugat amidonul, vanilia si apoi branza.

Dupa ce s-a racit prajitura, am adaugat peste branza jeleul de visine caldut.

Pentru jeleu am pus pe foc visinele cu zaharul si am lasat sa fiarba 15-20 de minute. Am amestecat amidonul cu 2 linguri de apa si l-am adaugat peste visine. Am mai lasat sa fiarba cateva minute, apoi am stins focul. Eu am folosit visine proaspete.

Am pus gelatina la inmuiat in putina apa, apoi am pus peste ea cateva linguri de lichid cald din jeleul de visine. Am amestecat bine gelatina cu jeleul de visine si l-am lasat sa se raceasca.

Introducem prajitura la rece cateva ore. Se taie mult mai bine si este si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Galette cu capsuni