Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat

de Panacris in Prajituri, 17 Mar 2020 | 2912 vizualizari

 

O prăjitură rapidă, simplă, cu ingrediente de bază și înnobilată cu ce aveți prin cămară prin cămară! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ouă de rață 2 bucăți,
  • Ouă de găină 4 bucăți,
  • Zahăr tos 20 de linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 20 de linguri,
  • Lapte 20 de linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Cacao granulată 2 linguri,
  • Faina albă de grâu 400 g,
  • Rahat cu fructe 150 g,
  • Bănuți de ciocolată 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat:

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare.

Se adaugă, alternând, uleiul și laptele.

După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa granulată.

Se toarnă aluatul obținut într-o tava tapetată cu foaie de pergament.

Rahatul se taie bucățele și se presară peste aluat împreună cu bănuții de ciocolată.

Se introduce tava cu prăjitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc iute cca. 10 minute, apoi la foc potrivit ptr cca. 30 de minute.

După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tava și apoi se pudrează cu zahar pudră vanilinat.

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu fondant si un mot de frisca