Desert prajitura cu branza si bezea

de cristina1985 in Prajituri, 19 Noi 2017 | 3057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 15 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg cacao
  • 15 lg zahar
  • 15 lg ulei
  • 12 lg lapte
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 15 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 4 galbenusuri
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 120 g zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si bezea:

Umplutura: Se amesteca toate ingredientele.

Aluat: Se cerne faina, praful de copt si cacaua si se amesteca cu zahar, ulei, lapte, oua. Va rezulta un aluat gros, dar care curge. Se toarna intr-o tava de maxim 24 x 37 cm (cu cat este mai mica, cu atat va iesi mai inalta).

Se pune branza cu lingura, din loc in loc si se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, timp de 35-40 minute.

Bezea: Se bat albusurile spuma (tare), apoi se adauga treptat zaharul pudra si se mai bate putin. Se pune pe baie de aburi si se bat in continuare cu telul.

Se scoate tava din cuptor si se pune bezeua, dupa care se mai coace 15-20 minute.

Dupa ce s-a racit, este indicat sa o tineti in frigider cateva ore. Se taie mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Regina Maria