Desert prajitura amandina

de Geanina87 in Prajituri, 23 Feb 2014 | 76387 vizualizari

 

Am inceput sa ma indragostesc de aceasta prajitura. Este extraordinara si mult mai buna decat cea din cofetarii. Reteta ii apartine lui Criss si ii multumesc tare mult >:D< . Eu am marit cantitatile, iar fondantul l-am dublat. Va recomand cu incredere sa incercati reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1,5 linguri apa
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 450 g ciocolata
  • 450 ml frisca lichida

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 10 linguri de zahar
  • esenta de rom

Fondant:

  • 600 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de energizant AROVIT (sau miere)
  • 3 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura amandina:

Blat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga putin cate putin la compozitia de galbenusuri. Mai mixam putin, dupa care incorporam in compozitia de albusuri, amestecand cu o lingura de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava, turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit la 180° , pana trece testul scobitorii.

Crema: Ciocolata se rupe bucatele si se pune impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Se lasa la racorit, apoi se pune la frigider pentru cateva ore. Inainte de a o folosi, o mixam pana cand se va deschide la culoare.

Sirop: Apa impreuna cu zaharul se pun pe foc pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga esenta si se opreste focul. Se lasa la racit.

Fondant: Se pune un vas din inox la frigider. Se pune apa intr-o cratita, iar in mijloc se rastoarna zaharul, avand grija ca acesta sa nu atinga peretii vasului. Se lasa sa fiarba siropul cam 12 minute. Pentru a verifica daca e gata, se picura din sirop intr-un pahar cu apa rece, iar daca se formeaza bilute mici pe fundul paharului inseamna ca e gata. Se ia de pe foc, se pune energizantul. Scoatem vasul de la frigider, turnam siropul si il mixam pana cand acesta se va albi.

Asamblare: Taiem blatul in doua. Insiropam prima parte, punem crema (pastram 3 linguri de crema intr-un bol pentru decor) si acoperim cu cealalta parte din blat. Insiropam si cea de-a doua parte din blat. Punem prajitura la frigider cat sa se intareasca crema, apoi o scoatem si o taiem in cuburi, pe care le distantam. 

Fondantul il punem pe baie de aburi ca sa se inmoaie. Adaugam si cacaua, amestecam, iar daca e nevoie punem si 1-2 linguri de apa ca sa putem lucra cu el. Glasam fiecare cub cu cate o lingura de fondant. Lasam sa se intareasca, dupa care, cu ajutorul unui posh punem cate un mot de crema deasupra.

Punem amandinele la frigider.

TIPS-URI

1

Sa distantati cuburile inainte de a le glasa cu fondant, pentru a nu se lipi!

2

Sunt mai bune a doua zi, dupa ce stau la frigider!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Geanina87 1

21.04.2014, 06:38

Siropul de la fondant trebuie tinut mai mult pe foc.Ma gandesc ca poate nu ai avut rabdare sa se formeze bulele in paharul cu apa.Eu am facut de 3 ori reteta si de fiecare data mi-a iesit fondantul.

ryta 1

21.04.2014, 08:22

Geanina87 1

21.04.2014, 19:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina