Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Mar 2021 | 13304 vizualizari

 

M-am inspirat de la tipa aia cu brostele de la Brosteni, multumesc pentru reteta, un aluat foarte fraged, nici nu zici ca e de post.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 ml apa minerala
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • 550-600 g faina
  • Umplutura
  • cca 1 kg mere ( ionatene si golden)
  • 150 g zahar brun
  • zeama de la o lamaie
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii):

Aluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa framant, aluatul a mai cerut cca 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit in folie alimenrata si l-am bagat la frigider cat timp am pregatit merele.

Umplutura: Am curatat merele de coaja si le-am taiat cubulete mici, am stors zeama de la o lamaie, apoi am adaugat si zaharul. Am pus melrele la calit intr-o tigaie incapatoare, le-am calit pana ce nu a mai ramas zeama in tigatie. Pentru ca merele au fost foarte aromate, n-am adaugat nici scortisoara nici altfel de esente.

Am scos aluatul din frigider, am intins doua foi  de dimensiunea tavii ( 35/25 cm). Am tapetat tava cu hartie d ecopt, am asezat prima foaie, am intepat-o cu o furculita, am intins umplutura, apoi am asezat a doua foaie si am intepat-o cu o furculita. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat sa se coaca pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor am lasat placinta sa se raceasca , apoi am portionat-o si am pudrat cu zahar. Deosebita, un aluat de se topeste in gura, asa frageda a iesit. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

21.03.2021, 19:55

Ce pufosenie ai facut!

dantes 1

22.03.2021, 10:35

Buna!

Panacris 1

22.03.2021, 19:49

Parcă spuneai mai devreme la altă rețetă cu nu ți post! Oricum plăcinta cu mere e bună în orice variantă!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata