Desert placinta cu iaurt si sirop de portocala

de Rahela Velicu in Prajituri, 24 Feb 2016 | 22762 vizualizari

 

O placinta foarte buna care la noi a disparut din farfurie imediat. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta de 400 g
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g ulei
  • esenta de portocale
  • zeama de la o portocala
  • 6 linguri de zahar
  • 400 g iaurt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt si sirop de portocala:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia de oua cu iaurt.

Se unge o tava cu ulei si se pune  foaia de placinta oprita.

Compozitia cu iaurt se pune in tava peste foaia intreaga si se acopera cu colturile acesteia, apoi se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana cand trece testul cu scobitoarea (aproximativ 30-35 de minute).

Se pregateste siropul pentru placinta: se caramelizeaza 6 linguri de zahar, iar cand incepe sa se faca maro, se adauga 200 ml apa calda si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de la o portocala si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute sa clocoteasca.

Placinta se scoate din cuptor si imediat turnam peste ea uniform siropul si o lasam sa-l absoarba bine. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Este foarte aromata, delicioasa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt si sirop de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orange pie (portokalopita)