Se separa ouale, albusul de galbenus. Se bat albusurile spuma pana cand se poate intoarce castronul deasupra capului, iar albusul sta tare.
Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou si se bate cu mixerul mai departe. Se adauga uleiul cele 6 linguri, se incorporeaza apoi ingredientele uscate ( faina si praful de copt amestecate in prealabil) peste cele lichide, amestecand cu o lingura de lemn usor sa se incorporeze. Se adauga si visinele scurse bine.
Se ia o tava se unge cu ulei, se pune hartie de copt si se toarna compozitia in forma pentru a se coace timp de 45 de minute.
Inainte cu 5 minute de a scoate checul din cuptor, ne apucam de preparatul glazurii. Se pune ciocolata si untul intr-un bol pe baie de aburi pana cand se topeste, apoi se adauga smantana pentru frisca, zaharul si esenta de cafea, amestecandu-se repede. Se toarna peste checul fierbinte, lasandu-se sa se intinda in voie peste tot
Presaram nuca macinata impreuna cu cea de cocos si se lasa la racit.
1
daca se folosesc oua de casa el va fi mai galben