Desert piersicute

de Gicuta in Dulciuri, 31 Dec 2015 | 19759 vizualizari

 

 Piersicutele intotdeauna apreciate  pe masa de sarbatoare.
 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 600 g faina  
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic amoniac
  • un praf de sare

Crema:

  • un pachet unt gras
  • 30 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom (dupa gust)
  • jumatate din scobitura de la piersicute

Decor:

  • colorant verde
  • colorant rosu
  • zahar tos
  • 200 ml fanta
  • frunze de mandarin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert piersicute:

Aluat: Incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare.

Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici (10 g), pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele, pentru ca vor creste la copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la foc potrivit pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc se scobesc usor cu un cutit si se pastreaza miezul.

Crema: Intr-o craticioara amestecam cacaua cu zaharul, adaugam apa si galbenusurile. Amestecam cu telul, apoi punem craticioara pe foc mic si lasam sa fiarba pana compozitia se ingroasa ca o smantana. O dam  deoparte si o lasam la racit. Mixam untul pana devine pufos ca o crema si adaugam cate putin din compozitia racita de cacao. La sfarsit, adaugam jumatate din scobitura de la piersicute si esenta de rom.

Asamblare: Umplem bilutele cu crema si le unim cate doua. Colorantul verde il dizolvam intr-un castronel in 100 ml fanta. La fel dizolvam si colorantul rosu in alt castronel. Luam piersicuta si o trecem jumatate prin culoarea verde si jumatate prin culoarea rosie, apoi o  tavalim prin zahar tos si o ornam cu frunze de mandarin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piersicute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem