Desert pasca

de Adele in Dulciuri, 15 Apr 2017 | 2838 vizualizari

 

Nu este traditionala, dar o Pasca revizitata si facuta pe gustul meu. Rapida si foarte buna😅🐇🐥🐇🐥🐥🐥
Sarbatori linistite, dragi bucatarasi :x
Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • un varf de sare
  • 1 lingurita praf de copt pentru aluat.
  • coaja lamaie, portocoala.
  • 200-300 gr faina
  • 2 linguri de apa rece.
  • vanilie.
  • Umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • esenta vanilie
  • 50 gr stafide
  • fulgi de ciocolata
  • 1 lingura gris
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca:

Untul se amesteca cu faina, zahar, sare, praf de copt, arome, dupa care se pun ouale si apa si se framanta aluatul bine. Se lasa la rece, cateva minute.

Intr-un vas, se amesteca branza cu zahar, arome si ou, se adauga grisul si fulgi de ciocolata, stafidele, se amesteca bine.

Aluatul se imparte in doua, cu fiecare parte se pregateste cate o pasca. Se ia o bucata si se intinde o foaie subtire, cam 1 cm grosime, se asaza in tava, tapetata cu hartie sau unt, plus faina. Se formeaza o bordura, nu prea inalta, se pune jumatate de compozitia de branza, se asaza bine, dupa care se decoreaza (in forma de cruce sau cum preferati), se unge cu apa cu miere si se da la cuptor, la 180° C, cam 30-40 de minute. Pana se rumeneste bine, se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, se scoate usor.

Paste fericit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu doua creme