Desert papanasi prajiti

de Veronica22 in Prajituri, 6 Dec 2018 | 2051 vizualizari

 

Retete romanesti

 

INGREDIENTE

  • 600 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 oua
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti:

Branza dulce trebuie sa fie foarte bine scursa. O amestecam cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si semintele din pastaia de vanilie. Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt.

Omogenizam bine aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat destul de moale, dar sa nu se lipeasca tare de maini.
Infainam masa de lucru, intindem aluatul in foaie de aprox. 1,5 cm. Decupam cu un decupator rotund trecut din cand in cand prin faina. Fiecare cerc apoi va fi decupat in mijloc cu o alta forma foarte mica. Pentru fiecare inel decupat am format si cate o biluta cat o nuca mica. Arata foarte bine la servire.

Incingem foarte bine uleiul si prajim papanasii pe care ii scoatem pe servetele de hartie.
Pentru servire am pregatit smantana la care am adaugat putin zahar pudra vanilinat pentru aroma si am adaugat dulceata de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Malai dulce, reteta copilariei