Desert papanasi

de -Licurici- in Dulciuri, 24 Mai 2020 | 3944 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza de vaci;
  • 200 g faina;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • 1 plic zahar vanilinat;
  • esenta de vanilie;
  • coaja de lamaie si portocala;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • un praf de sare;
  • ulei;
  • smantana;
  • dulceata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

  1. Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala.
  2. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se amesteca bine. 
  3. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic si moale.
  4. Se intinde pe o planseta tapetata cu faina si se taie cerculete de diametrul dorit, apoi se prajesc in ulei incins.
  5. Se rumenesc pe toate partile, apoi se scot pe un servetel de hartie, sa se elimine surplusul de ulei.
  6. Se sevesc cu smantana si dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inima