Desert pana cotta cu lapte si capsuni

de Catalina L in Dulciuri, 17 Aug 2018 | 5938 vizualizari

 

Vara este ideal, putem diversifica acest desert cu fructele dorite.
Este de obicei compus din smantana, lapte, zahar si parfumat cu vanilie. Se adauga gelatina pentru a obtine o crema ferma.
De data aceasta l-am facut numai cu lapte, este mai putin cremos dar mai dietetic.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/pana-cotta-cu-lapte-si-capsuni.html

 

INGREDIENTE

  • 50 cl de lapte
  • 4 foi de gelatina
  • 60 g de zahar+ 2 linguri
  • esenta de vanilie
  • 20 de capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pana cotta cu lapte si capsuni:

Spalati si curatati capsunile.

Taiati-le in 4, amestecati-le cu 2 linguri de zahar si dati la rece.

Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece.

Intr-o oala adanca puneti la fiert laptele cu cele 60 g de zahar.

Amestecati si cand ajunge la fierbere luati de pe foc.

Adaugati gelatina stoarsa bine, vanilia si amestecati pana se topeste.

Puneti un pic de capsuni taiate in verine.

Varsati apoi laptele deasupra.

Lasati sa se raceasca la temperatura ambianta, apoi dati la rece cel putin 3 ore.

Cand panna cotta este legata, puneti deasupra capsunile ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pana cotta cu lapte si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]