Desert ochelari cu gem

de oanapl in Prajituri, 11 Mai 2017 | 2978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie
  • 3 linguri zahar pudra
  • 300 g faina
  • 2 linguri lapte caldut
  • 4 galbenusuri
  • 120 g margarina
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g gem de capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ochelari cu gem:

Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si maiaua. Framanti un aluat potrivit de tare.

Pentru umplutura, bati albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi nuca macinata si amesteci usor cu o lingura de lemn.

Intinzi aluatul intr-un dreptunghi, cat marimea unei tavi si intinzi gemul de capsuni. Laturile mari le rulezi spre centrul dreptunghiului, lasand mijlocul gol.

 Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe mijloc, pui umplutura de nuca. Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ochelari cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz