Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune

de Rahela Velicu in Prajituri, 26 Mar 2017 | 4857 vizualizari

 

Aromata, pufoasa, extrem de delicioasa! Am adaugat si cateva caspune congelate ca tot aveam prin frigider :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g unt moale
  • 300 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 50 g cacao
  • 200 g crema de ciocolata + 2 linguri de lapte
  • capsune congelate sau proaspete
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune:

Mai intai, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma. Separat mixam untul moale ( se poate folosi si margarina Unirea) impreuna cu zaharul. Adaugam si galbenusurile si mai mixam cateva minute sa se incorporeze bine.Amestecam compozitia cu galbenusuri cu albusurile batute spuma. Adaugam treptat faina, cacaua si praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta si turnam compozitia in tava tapetata cu hatie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit, apoi portionam negresa si departam putin fiecare prajitura.

Turnam deasupra lor crema de ciocolata topita cu laptele pe baie de aburi. Deasupra presaram si capsune tocate marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am folosit capsune congelate, dar capsunele proaspete sunt si mai aromate.

2

Daca nu aveti capsune, folositi nuca maruntita.

3

Tava mea a fost una mare, de 28/30, daca folositi una mica, injumatatiti cantitatile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]