Desert negresa cu ciocolata

de Lau in Prajituri, 9 Apr 2018 | 2601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g pudra de ciocolata
  • 4 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 1 plic praf d ecopt
  • 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g smantana
  • 50 g nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata:

Mixam untul moale (l-am tinut cateva ore la temperatura camerei) cu zaharul pana ce devine spumos si zaharul s-a topit.

Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam laptele, smantana si omogenizam.

Intr-un bol amestecam cacaua, faina, pudra de ciocolata, coaja de lime si adaugam peste amestecul de lapte. Amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza.

Adaugam esenta de vanilie, praful de copt stins in zeama de lime, 1/2 din albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Omogenizam dupa care adaugam restul de albusuri, nuca tocata grosier, amestecam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit 180 grade C, cu ventilatie, cca. 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca putin in tava dupa care scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata impreuna cu smantana, luam de pe foc, adaugam nuca macinata, turnam peste prajitura si nivelam, lasam 10 min sa se raceasca, dupa care o portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ELY