Desert mousse de caramel

de cristina1985 in Dulciuri, 6 Iul 2019 | 3208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • 75 g unt
  • 100 ml +400 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 1 pliculet gelatina fina
  • Ornat:
  • ciocolata rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mousse de caramel:

Zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa.

Gelatina se pune intr-un bol cu 100 ml apa rece. Untul se taie cubulete.

Cand zaharul s-a caramelizat, se adauga untul. Se ia de pe foc si se amesteca intr-un singur sens. Apoi, turnati 100 ml frisca lichida si adaugati galbenusurile batute. Se pune din nou pe foc, pana se ingroasa compozitia si se topeste caramelul, amestecand tot timpul. Apoi se inchide aragazul, se toarna gelatina. Se lasa la racit, si se amesteca cu frisca ramasa, batuta.

Se tine la frigider 4 ore si se orneaza cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mousse de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele