Desert minitarte cu mere

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Mar 2017 | 3673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (400g)
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • scortisoara
  • zahar brun pentru decor
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minitarte cu mere:

Aluatul se lasa la decongelat.

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun la calit intr-o cratita, cu zaharul, pana scade toata zeama 25-30 minute.

Se amesteca scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Foaia de aluat se taie in patrate potrivite fata de marimea tavii de briose (la mine 9 patrate).

Tava de briose se unge cu ulei si se aranjeaza bucatile de aluat in fiecare locas. Se pune amestecul de mare in fiecare locas si se indoaie colturile de aluat peste. Se unge cu galbenus de ou si se presara cu zahar brun.

Se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Se lasa sa se raceasca in forma. Se scot cu atentie si se pun pe un platou.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb