Desert Lava cake

de trifadalia in Dulciuri, 24 Apr 2018 | 3172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de ciocolata daca e de ciocolata
  • 200 gr unt
  • 160 gr zahar
  • 40 gr faina
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Lava cake:

Se ung formele cu unt, apoi se pun la rece in congelator.

Intr-o oala se pun untul la temperatura camerei, zaharul si ciocolata taiata bucati (daca se face cu ciocolata, daca e simpla, nu se adauga ciocolata). Se pun pe baie de aburi. Dupa topirea untului si a zaharului, se ia oala de pe baia de aburi si se adauga ouale unul cate unul, amestecand cu un tel dupa fiecare ou adaugat, pana ce se incorporeaza perfect in compozitie. La final se adauga treptat faina amestecand cu grija de sus in jos cu o lingura.

Se scot formele de la congelator si se pune din compozitie cu trei sferturi din aluat pentru a avea loc sa creasca. Acoperim formele cu folie de aluminiu si se mai dau la congelator pentru o ora. Apoi se pot coace in cuptorul preincalzit la 220 de grade C, pentru aproximativ 12 minute.

Cand toata suprafata vulcanului este lucioasa atunci este gata, asta este in cazul in care nu toate cuptoarele pot coace la fel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lava cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]