Pentru mine, grisul cu lapte este unul dintre deserturile copilariei. Imi place cu mult sirop de zahar, stiu, sunt multe calorii, dar din cand in cand, ii putem rasfata pe cei dragi cu asa ceva.
Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Cand laptele e fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca tot timpul, sa nu se lipeasca.
Cand incepe sa se ingroase, se adauga zaharul si zaharul vanilat si apoi, se mai amesteca un pic, in functie de gros il dorim, apoi se da de pe foc.
Pentru siropul de zahar, se caramelizeaza o lingura cu zahar intr-un ibric, cand devine auriu, se pune cu grija apa, mai multa sau mai putina apa, in functie de cat sirop dorim, eu fac mai mult sirop.
La final, se toarna grisul in farfurii si apoi si siropul fierbinte pe margine si putem face si figuri haioase pentru cei mici.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/gris-cu-lapte.html