Desert gris cu dulceata de mure si cacao

de CameliaR in Dulciuri, 27 Mai 2017 | 2950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 150 g gris
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • dulceata de mure
  • Decor:
  • cacao
  • cubulete de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gris cu dulceata de mure si cacao:

Pentru inceput, trebuie sa  fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Atunci cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu.

Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este suficient de gros, atunci mai adaugati putin gris. Turnam grisul in boluri sau pahare. Eu am folosit pahare. Prima data, am pus doua linguri de gris, apoi 2 linguri de dulceata, inca doua linguri de gris si o lingura de dulceata. Am presarat deasupra cacao si am pus si cubulete de ciocolata. Puteti sa folositi orice dulceata doriti si de asemenea, puteti sa decorati cum considerati voi ca arata cel mai bine. Eu am vrut sa arate putin mai diferit decat prezentarea clasica. De obicei, servesc grisul cu lapte in boluri, dar cateodata prefer sa ii mai schimb aspectul.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu dulceata de mure si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

ieri la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica