Multumesc Oana sunt cele mai bune care le-am mancat:)https://www.bucataras.ro/retete/desert-gogosi-pufoase-ca-la-gogoserie-92651.html
Aluaturi de casa
Intr-un bol mai mare cernem faina, facem o adancitura, adaugam 100 ml lapte caldut, 1 lingura zahar. Amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 20 min.
Batem ouale cu untul topit,un praf de sare,zaharul ramas,esenta de vanilie,adaugam peste maia,si cojile de portocala si lamaie.
La inceput amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza dupa care framantam aluatul cu mana adaugand treptat lapte caldut pana ce rezulta un aluat omogen.
Acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca cca 50 min.
Din aluatul crescut cu mainele unse cu ulei rupem bucati de aluat cca de 70 g si le modelam ca o minge.
Le asezam pe o hartie de copt,acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 20 min,
Intre timp incalzim bine 1 l ulei si le prajim pe ambele parti la foc mediu spre mic,
Le scoatem pe un servetel de bucatarie si le pudram cu zahar.