Nu putea sa treaca toamna fara sa fac deliciosele ,,galuste cu prune'' :X
Punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana rumenim pesmetul. Cand pesmetul este rumen, se trage tigaia de pe flacare si se adauga zaharul tos si scortisoara, amestecam. Scoatem compozitia intr-un vas si lasam sa se racoreasca.
Prunele spalate si scurse de apa li se scot samburii.
Peste prune adaugam 2 linguri de zahar tos si amestecam bine.
Dupa ce au fiert cartofii se lasa sa se racoreasca 15 minute.
Curatam cartofii de coaja si ii dam pe razatoarea mica.
Peste cartofi adaugam cele doua oua, uleiul, sare si o parte de faina .
Faina o vom adauga treptat in functie de cat de umezi sunt cartofii.
Framantam totul cu mana si adaugam faina, daca aluatul este foarte lipicios e posibil sa mai adaugam faina ... va rezulta un aluat omogen usor lipicios.
Portionam aluatul in bucat egale, luam cate o bucatica de aluat si formam o bila, o aplatizam cu mana dandu-i o forma de disc, punem cate o pruna , ridicam marginile si le modelam sa arate ca o bila. Procedam asa cu toate prunele .
Intr-o oala cu 3 litri de apa se pune la foc, cand da in clocot adaugam galustele si le fierbem pana se ridica la suprafata.
Se scot galustele cu o paleta se scurg de apa cateva secune dupa care se tavalesc in pesmetul rumenit.
Se servesc calde dar sunt bune si reci!
1
daca nu va place pesmetul puteti folosi biscuiti simpli pe care-i striviti cu sucitorul sau ii dati pe robot