Pentru ca le-am facut cu un scop anume, adica sa le daruiesc, le-am numit magice.
''Prietenii Domeniului Cantacuzino sunt magici de Crăciun!'' asa se numeste campania si se desfasoara pe Domeniul Cantacuzino din Floresti- Prahova si este sustinuta de Fundatia Cantacuzino din Floresti. Sper ca maine sa vad multe zambete si sa le placa copiilor fursecurile mele. Am pregatit mai multe sortimente, pe celelalte deja le am postate, asa ca o sa postez reteta fursecurilor magice cu unt si glazura.
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, apoi se adauga galbenusurile si oul intreg, se omogenizeaza, apoi se adauga esenta de vanilie, sarea, praful de copt si faina se amesteca bine. Se imparte aluatul in doua bile, se impacheteaza in folie alimentara si se baga la frigider pentru 30 min.
Se scoate prima bila se intinde aluatul, grosime 2 cm, apoi se decupeaza in diverse forme specifice Craciunului. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cca 5-6 min la rece, eu le-am scos afara ca e suficient de rece si e mai mult spatiu decat in frigider.
Se incinge cuptorul la 175 grade C, apoi se baga tava la cuptor, dupa ce a stat la rece 5-6 min. Atentie ca se coc foarte repede pentru ca sunt subtirele, eu le-am mai bronzat nitel. Dupa ce am terminat de copt toate fursecurile si le-am lasat sa se raceasca, am facut glazura.
Glazura : Cele 2 albusuri cu zeama de lamaie, vanilia si zaharul pudra le-am amestecat bine cu un tel, apoi am impartit-o in 3 castronele si am colorat in verde, rosu . Am glazurat fiecare fursec in parte si am decorat cu bombonele colorate, le-am lasat sa se usuce bine.
Maine le voi darui copiilor. Sper sa aiba un Craciun Magic !