Desert fursecuri fragede cu rahat si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 20 Mai 2018 | 3367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt gras sau 200 gr. untura
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou mare de casa
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 iaurt mic cremos sau smantana
  • faina cat cuprinde, cca 400 -450 gr.
  • bucatele de rahat turcesc
  • 1 ciocolata cu lapte+3 linguri lapte pentru glazura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fragede cu rahat si ciocolata:

Untul la temperatura camerei se asaza intr-un castron incapator.

Adaugam zaharul, praful de copt, esenta de lamaie,iaurtul, oul si faina.

Framantam un aluat ferm pe care il dam pentru cel putin o ora la frigider.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Scoatem aluatul de la rece, rupem din aluat bucatele de marimea unei nuci, aplatizam usor, asezam cate o bucatica de rahat pe fiecare parte de aluat aplatizat,apoi inchidem aluatul in asa fel incat sa sigilam rahatul inauntru.

Procedam la fel cu tot aluatul, apoi dam tavile in cuptorul preincalzit la 175 grade (functia de coacere cu ventilatie).

Cand fursecurile se rumenesc usor, se scot din cuptor si se lasa la racit.

Topim intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele inpreuna cu 2-3 linguri de lapte pana devine lichida, apoi stropim fursecurile reci cu ciocolata topita.

Lasam deoparte pana se intareste ciocolata, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed