Desert fursecuri cu gem

de Mitinita in Dulciuri, 26 Iul 2018 | 2167 vizualizari

 

Fursecuri cu gem este o reteta de fursecuri fragede cu unt, stampilate cu forma si lipite cu gem. 

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 125 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • un baton de vanilie
  • putina sare
  • gem, pentru lipit fursecurile
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu gem:

Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.

Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat care aduce cu consistenta plastelinei. Se lasa la frigider pentru 30 de minute.

Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu formele rotunde de biscuiti.

Se stampileaza. Daca stampila se lipeste de aluat, o puteti da mai intai prin faina.

Se coc la cuptor 10 minute, la 180 de grade C sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca.

Se lipesc cate doua fursecuri cu gem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort racoros, cu fructe si lamaie