Desert fursecuri cu ciocolata

de RODIMUR in Prajituri, 10 Feb 2019 | 3095 vizualizari

 

Cui îi place ciocolata, sigur apreciază și fursecurile cu ciocolată... Asta mi-am zis, zilele trecute când pe lângă fursecurile cu lămâie am decis să fac și câteva cu ciocolată. A fost o idee foarte bună, așa că apoi ne-am delectat diminețile, la cafea, cu fursecuri pe alese...
Din ingredientele de mai jos am făcut 54 de fursecuri cu ciocolată, albă și neagră, cam 5 bucăți/porție.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat în frigider, să se întărească.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de unt
  • 2 ouă
  • 350 grame de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurițe de esență de rom
  • 1 linguriță de coajă răzuită de lime
  • 1 plic de vanilie
  • Pentru decor:
  • 1/2 tabletă de ciocolată menaj albă
  • 1/2 tabletă de ciocolată menaj neagră
  • 1-2 linguri de zahăr pudră (opțional)
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu ciocolata:

Se mixează spumă untul cu zahărul, vanilia și gălbenușurile, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu praful de sare.

Se adaugă ”în ploaie” făina amestecată cu praful de copt, coaja răzuită de lime și esența de rom. Se omogenizează aluatul  (care este moale, dens și lipicios) și se pune într-o pungă alimentară de unică folosință. Se aplatizează aluatul, ca să se întărească mai repede la rece și se ține la frigider timp de cel puțin o oră.

După ce s-a răcit/întărit, se scoate din frigider o jumătate din cantitatea de aluat, se porționează în bucățele de mărimea unei nuci, se fac biluțe și se pun, aplatizate, pe hârtia de copt întinsă în tavă.

Se decorează fursecurile cu ”cioburi” (”colțuri”) de ciocolată albă și neagră, tăiate dinainte. Bucățelele de ciocolată trebuie înfipte în fursecuri, nu doar presărate.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 12-15 minute.

Se procedează la fel cu cealaltă jumătate de aluat din frigider.

Când fursecurile sunt rumenite la bază, se scot din cuptor și se transferă pe un platou. Cine vrea, le poate decora cu zahăr pudră, dar ciocolata constituie deja un decor suficient. Din cele două tăvi de fursecuri, eu am decorat cu zahăr pudră numai o jumătate din ele.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

2

Puteți folosi coajă răzuită de lămâie, dar aveți grijă să fie bio.

3

Chiar dacă aluatul este moale și lipicios, el se va întări la frigider și va fi ușor de modelat.

4

Nu adăugați mai multă făină pentru că în acest caz fursecurile vor fi uscate, tari și înecăcioase.

5

Aluatul se poate prepara chiar cu o zi înainte și va sta foarte bine în frigider, până ce veți avea timp să preparați fursecurile.

6

Păstrați fursecurile într-un recipient închis ermetic, ca să nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake