Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti

de mirela0911 in Prajituri, 4 Sep 2015 | 38446 vizualizari

 

Iti incanta papilele gustative aceasta rulada. Altfel nici nu are cum sa fie, tinand cont de faptul ca sursa de inspiratie a fost Miha. Multumesc pentru reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana

Crema de caramel si biscuiti:

  • 80 g zahar
  • 160 ml apa
  • 150 g biscuiti Petit Beure

Crema de lapte praf:

  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 100 g unt cu grasime de 82%
  • 100 g lapte praf
  • 3 linguri rase nuca de cocos
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti:

Crema de caramel si biscuiti: Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Cand se topeste tot zaharul si devine auriu, se toarna apa, avand grija la aburii care ies si se lasa la foc mic pana se dizolva tot caramelul. Se adauga biscuitii fin macinati, se amesteca repede pana se omogenizeaza. Asa fierbinte, se intinde crema peste foaia de napolitana.

Crema de lapte praf: Se pune zaharul si apa la foc mic pana se topeste tot zaharul. Se adauga untul, se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga laptele praf, nuca de cocos, iar la final esenta de vanilie. Se omogenizeaza bine apoi se intinde peste crema de biscuiti.

Se ruleaza strans si cu grija rulada, se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este de preferat ca cele doua creme sa fie preparate deodata.

2

Crema fiind fierbinte, foaia de napolitana se va inmuia si se va putea rula cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti digestivi " 100"