Multumesc Licuta Marin pentru reteta de crema de zahar ars !!
Am pus laptele la fiert impreuna cu vanilia si cele 7 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit, am stins focul si am lasat sa se raceasca.
Intr-o cratita de 2 litri (eventual mai larga, nu inalta) am pus la ars cele 4 linguri de zahar, la foc mic, pe aragaz. Pentru ca pe aragaz mi s-a parut ca nu prea se topeste ca lumea, am bagat vasul in cuptorul preincalzit, lasand cateva minute, cat sa se fi topit zaharul – fara insa a se arde! Am scos cratita si am rasucit bine pe toate partile, „ungand” bine cratita.
Ouale le-am batut bine cu telul, am adaugat faina si treptat laptele racit, amestecand mereu.
Am pus amestecul de lapte cu oua in oala cu zaharul caramelizat si am asezat cratita cu crema de zahar ars intr-o alta cratita pe baie de apa. Am dat cele doua cratite la cuptor, la foc potrivit ptr cca 1 ora. Eu am gresit si am ales o cratita mai inalta.. si a trebuit sa las mai mult la foc, dar daca folositi o cratita mai larga, crema de zahar ars nu trebuie sa stea decat 45 minute. Sau mai pe intelesul tuturor, o lasam atat cat este nevoie ptr ca amestecul sa fie inchegat ca lumea.
Eu am lasat in cratita la rece pana a doua zi (va dati seama emotii pe mine...).
Am rasturnat crema de zahar ars pe un platou.