Desert cozonac pufos cu ciocolata si nuca

de Trifoicupatrufoi in Prajituri, 21 Apr 2020 | 3240 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina,
  • 500 ml lapte caldut,
  • 5 galbenusuri,
  • putina sare,
  • 300 gr zahar,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 200 gr unt,
  • 100 ml ulei,
  • coaja de la o lamaie,
  • 500 gr ciocolata (la galeata)
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata,
  • 5 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 150 gr stafide,
  • 2 linguri cacao,
  • 300 gr rahat cubulete.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac pufos cu ciocolata si nuca:

Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute .Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam si la final adaugam in fir uleiul.

Se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Intre timp batem albusurile spuma cu zaharul si cacao, apoi adaugam nuca macinata.

Din aceasta cantitate se pot face 3 cozonaci.

Se imparte cantitatea de aluat in 6 bucati. Se intinde fiecare foaie cu mana si se pune din umplutura odata cu nuca si rahatul si stafidele si alta foaie intinsa tot cu mana cu ciolcolata. Se impletesc tot doua cu doua si asfel avem trei cozonaci. Se ung cu galbenus de ou cu putin lapte.

Se lasa in forme sa dospeasca inca 30 minute. Se coc 60 minute la 170 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac pufos cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]