Îmi place mult baclavaua, plecând de la rețeta ei, am pregătit mai demult aceste coșulețe, iar zilele trecute mi-am amintit de ele și le-am pregătit din nou, sunt tare bune și de efect.
Se taie fiecare foaie în jumătate, pentru că dintr-o foaie vom obține 2 coșulețe. Fiecare astfel de bucată se unge cu puțin ulei, se împăturește o dată, apoi se rulează pe lung, unind capetele și trăgându-le pe dedesubt, creând în acest fel un coșuleț.
Se procedează la fel cu celelalte foi.
Se transferă coșulețele cu grijă, pentru a nu le desface, într-o tavă pregătită cu foaie de copt.
Într-un castronel se amestecă 3 linguri de nucă măcinată cu 2 linguri de zahăr brut.
Se repartizează amestecul de nucă și zahăr în coșulețe.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, aprox 20 de minute, la foc mediu, până se rumenesc.
Între timp, se pregătește un sirop din 500 ml apă cu 2 linguri de zahăr brut, se lasă să fiarbă 5 minute, se dă ibricul de pe foc și se adaugă esența de rom.
Când sunt gata coșulețele, se toarnă siropul într-un vas termorezistent, mai larg, apoi se trec rapid, dar cu grijă, coșulețele prin sirop și se dau deoparte pe un platou.
Când se răcesc, se pot servi.
Porții: 10
Timp de pregătire: 25 min
Timp de coacere: 20 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/cosulete-cu-nuca.html