Desert Cornuri pufoase cu gem

de gaby_gabytza in Prajituri, 6 Feb 2019 | 2736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • gem de capsuni
  • Pentru uns:
  • 100 g miere de albine
  • 3-4 linguri apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Cornuri pufoase cu gem:

Pregatim maiaua din drojdia, laptele cadlut si zaharul si lasam deoparte 15 min. Cernem faina iar in mijloc turnam maiaua, untul topit, sarea, esenta si oul. Incepem sa framantam aluatul iar la sfarsit adunam aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 5 bucati.Luam prima bucata si pe masa infainata intindem un dreptunghi dupa care decupam triunghiuri.Punem cate o lingura de gem pe partea mai lata si rulam.Le asezam frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit 30 min. Dupa care dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Cat inca sunt fierbinti le ungem cu mierea dizolvata in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cornuri pufoase cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pufoase cu gem