Desert cornulete fragede

de MotanLaOale in Dulciuri, 12 Aug 2018 | 19107 vizualizari

 

Cele mai bune cornulete.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 250 g untura
  • 1 ou
  • 30 g drojdie proaspata
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 500 g rahat
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede:

Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat.

Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta.

Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.  

Se lasa la odihnit la rece 1 ora invelita in folie alimentara.

Se taie rahatul bucatele dreptunghiulare si se tavalesc in zahar pudra ca sa nu se lipeasca intre ele.

Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se imparte aluatul in 5 parti.

Se ia o parte si se intinde o foaie subtire de 2-3 mm.

Se taie triunghiuri sau dreptunghiuri (cum vreti), se pune o bucata de rahat, se ruleaza si se pune in tava.

Eu am intins foaia rotunda si am taiat raze pe care le-am rulat cu rahat.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie