Desert cornulete cu gem

de madi_marin in Dulciuri, 23 Mai 2020 | 13834 vizualizari

 

,,aluaturi de casa,,
 
Sursa Youtube

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt gras
  • 100 ml iaurt
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
  • coaja rasă de la o lămâie
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • 300 g făină
  • 3 g praf de copt
  • gem
  • zahăr pudră vanilat
  • extra făină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem:

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele.

Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi se amestecă cu lingura.

Când aluatul a căpătat consistenţă, se frământă cu mâna până se încorporează toată făina.

Pe blatul de lucru pudrat cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de 2 – 3 mm, care se se taie fâşii de 8 cm.

De-a lungul lor se pune gemul preferat ( cu consistenţă fermă), apoi se ridică marginile şi se presează cu degetele să se lipească. Se întoarce batonul cu lipitura dedesubt, apoi se taie în bucăţi de 3 cm ( se obţin astfel nişte perniţe).

Se mai poate rula fâşia unsă cu gem şi obţinem nişte mici rulouri.

Se coc 20 de minute la 180 g căldură sus/jos fără ventilaţie.

Se poate întâmpla să mai curgă gemul în timpul coacerii. De aceea, atunci când sunt gata, le luam imediat de pe tavă, astfel neavând timp să se întărească ce a curs în tavă şi cornuleţele să iasă urâte.

Se tăvălesc fierbinţi prin zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni