Desert clatite tricolore

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Dec 2019 | 3653 vizualizari

 

Am vrut sa marchez aceasta zi cu ceva simbolic, tricolorul nostru romanesc, atunci mi-a venit ideea sa fac ceva simplu si rapid, adica niste clatite colorate. La multi ani, romanasilor !

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 150 g faina
  • lapte si apa minerala in proportii egale, cat sa subtieze aluatul de clatite ( aici n-am cantitate, am ochiometru )
  • 2 lingurite de ulei
  • coloranti alimentari, rosu, galben si albastru
  • Umplutura
  • lapte condensat caramel de la DeLatte
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite tricolore:

Pregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat cantitate de apa si lapte, am pus-o ochiometric. Omogenizam totul si incorporam si 2 lingurite de ulei. Impartim cantitatea de aluat  in 3 parti egale, apoi le coloram in cele 3 culori, rosu, galben si albastru. Punem tigaia pentru clatite la incins, adaugam putin ulei si apoi punem clatitele la copt. Mi-au iesit cate 2 caltite din fiecare culoare si cate o steluta clatita. Le-am umplut cu lapte condensat caramel. Pe langa faptul ca sunt delicioase au si o semnificatie cu onoarea zilei de azi, ziua tuturor romanilor, ziua noastra. La multi ani !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite tricolore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pandispan