Pentru mine, este cel mai usor desert de preparat.
Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul, dupa care se amesteca bine cu mixerul. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine inglobat. Aluatul trebuie sa straluceasca si sa aiba un contur ferm. Fiind foarte moale, trebuie spritat. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc gogoselele in cuptorul incins, mai intai la foc iute, apoi la foc mediu, 20 minute la 200 grade.
Se scot din cuptor, se lasa la racit si se taie un capac.
Galbenusurile, impreuna cu 50 gr zahar, 3-4 linguri de lapte si faina se omogenizeaza bine. Se adauga treptat 250 ml lapte rece. Se pune la bain-marie. Se amesteca cu un tel pana incepe sa se ingroase, apoi se adauga si restul de lapte fierbinte si untul. Se bate in continuare cu telul pana cand compozitia e perfect omogena. Se adauga la final zaharul vanilat si albusurile batute spuma cu 100 gr de zahar.
Se umplu gogoselele cu crema si frisca. Deasupra se asaza capacul si se pot orna cu zahar pudra sau ciocolata.
1
Cand n-am timp sa prepar crema, folosesc crema de cremsnit de la Dr Oetker.