Desert chocoflan

de Nadyne in Dulciuri, 14 Apr 2017 | 4824 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar pentru caramel

Pentru blatul de ciocolata:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de zahar ars:

  • 6 oua
  • 800 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic extract vanilie Bourbon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chocoflan:

Caramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata.

Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam compozitia in tava, peste caramel.

Ingredientele pentru blatul de cacao, le mixam si pe ele 2-3 minute; aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani, apoi il adaugam peste crema de oua.

Tava o asezam intr-o alta mai mare, cea de la aragaz de exemplu, in care turnam apa (un fel de bain marie). O introducem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 50 minute sau pana blatul de ciocolata trece testul scobitorii.

Veti observa, cande este gata, ca straturile se aleg singure si s-au inversat.

Prajitura se lasa, in tava, pana se raceste complet, apoi o dam la rece, acoperita cu o folie alimentara, pentru cateva ore sau, mai bine, peste noapte.

Se intoarce tava cu susul in jos si se rastoarna prajiturica in alta tava, dupa care putem portiona si savura!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chocoflan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:34

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

pe 14.05 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si cacao