Gandiundu-ma la Tiramisu reţetă originală, plus ca am vazut reteta pe net si mi-am zis ca trebuie neaparat sa-l fac. Zis si facut cu ingredientele care le aveam la indemana. Un deliciu! Asa ceva sa tot mananci zi si noapte! :))
Pt. crusta:
Pt. crema:
Pt. insiropat:
Tiramisu reţetă originală
Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt.
Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se taseaza bine dupa care se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se prepara siropul din apa, zahar si amaretto. Piscoturile se scufunda pe rand in sirop si se asaza unul langa celalalt, peste crusta de biscuiti dupa ce acesta s-a racit.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie iar apoi se adauga frisca lichida in doua reprize si se mixeaza pana se obtine o crema aerata, pufoasa si omogena. Se pastreaza cam 4-5 lg din crema, restul se toarna in tava peste piscoturi.
Restul de crema se amesteca cu crema de ciocolata pana se omogenizeaza. Se traseaza forme deasupra cu ajutorul unui posh. Se pudreaza cu cacao si se da la rece cel putin 2 ore.
Se desface inelul detasabil, se indeparteaza cu grija si se transfera pe un platou. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.
Sa va fie de bine!
1
Diametrul tavii folosite a fost de 26 cm, dar era mai bine sa fi folosit o tava mai mica, ar fi iesit mai inalt.
2
Se pot insiropa piscoturile cu cafea daca preferati.