Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura

de oanapl in Torturi, 30 Dec 2018 | 3898 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult cheesecake-urile. Se pregătesc ușor, rapid și sunt delicioase. Dacă vă plac și vouă, vă invit să încercați și această rețetă!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt
  • pentru cremă:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină granulată(2 pliculețe)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 g ciocolata neagră + 100 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată albă + 100 ml frișcă lichidă
  • pentru jeleu:
  • 500 g zmeură
  • 3 linguri zahăr
  • 50ml apă
  • 10 g gelatină
  • Pentru ornat:
  • 100ml frișcă lichidă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura:

Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci cu mâna până când se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema. 


Crema:
Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata neagră mărunțită, o lași 1 minut și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.

Într-o altă cratiță încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata albă mărunțită, o lași 1 minut și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.

Mixezi frișca lichidă cu jumătate din zahărul pudră până se întărește puțin. Separat mixezi mascarpone cu restul de zahăr pudră, apoi îl adaugi peste frișca lichidă și mixezi până când obții o cremă omogenă. Împarți crema în două boluri și adaugi ciocolata topită. Într-un vas pui ciocolata albă, iar în celălalt pui ciocolata neagră și omogenizezi.

 

Hidratezi 10 g gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. O adaugi peste crema de ciocolată neagră și omogenizezi compoziția.

Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider și răstorni crema de ciocolată neagră și o nivelezi. Pui platoul la frigider și îl lași pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp hidratezi 10 g gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. O adaugi peste crema de ciocolată albă și omogenizezi compoziția. Scoți platoul din frigider și torni crema de ciocolată albă și o nivelezi.
Pui cheesecake-ul la frigider până când pregătești jeleul de zmeură.

Jeleu:
Pui zmeura într-o crăticioară și adaugi zahărul, apoi pui totul pe foc și fierbi 5-10 minute. Lași să se răcorească, pasezi zmeura și și o treci printr-o sită. Hidratezi gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. Amesteci gelatina cu sosul de zmeură și lași puțin la răcit, apoi răstorni peste cheesecake și îl pui din nou la frigider pentru minim 2-3 ore.

Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 
Mixezi frișca lichidă și decorezi prăjitura după imaginație.

TIPS-URI

1

Pui prima cremă peste blatul de biscuiți și lași cel puțin 30 de minute la frigider, pentru a se întări. Eu nu am făcut așa și când am turnat crema de ciocolată albă peste cea de ciocolată negră, stratul de jos s-a ondulat. Nu mi-au ieșit 2 straturi drepte de cremă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
#100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!